Te is szereted a gyors, de mégis házias és egészséges finomságokat? Akkor ezt a krémes gombapástétomot ki kell próbálnod! Egyszerűen elkészíthető, tele van ízekkel, és a reggeliket vagy akár a vendégváró falatokat is feldobja!
Hozzávalók
✅ 0,5 kg gomba
✅ 1 vöröshagyma
✅ 5 gerezd fokhagyma
✅ 1 evőkanál vaj
✅ Olívaolaj
✅ Só, bors, Vegeta, kakukkfű
Elkészítés
1️⃣ A vöröshagymát apróra vágjuk és olívaolajon üvegesre pároljuk.
2️⃣ Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, és hagyjuk, hogy levet engedjen.
3️⃣ Jöhet bele az aprított fokhagyma és a fűszerek, majd alacsony lángon kevergetjük pár percig.
4️⃣ Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, és botmixerrel krémesre dolgozzuk.
5️⃣ Kihűlés után pirítósra kenve élvezhetjük a mennyei ízeket!
Tipp: Ha marad belőle (már ha marad!), akkor befőttesüvegben, egy kevés olívaolajjal lezárva hűtőben akár 1 hétig eltartható!